Karelian Lihajaloste

Tietoa ja historiaa

Perheyritys Karelian Lihajaloste Oy aloitti toimintansa toukokuussa 1990. Tehtaamme kuitenkin tuotantokoneineen tuhoutui lähes täysin 23.10. 2006 tulipalossa. Jälleenrakentaminen aloitettiin toukokuulla 2007 ja toiminta aloitettiin jälleen 30.11.2007. Laajennustöiden jälkeen vuosina 2012-2013 tehdastiloja on käytössä yhteensä 3 100 m² ja 500 m² tarvikevarasto, joiden lisäksi kuluttaja-asiakkaitamme palvelee suosittu 300 m² tehtaanmyymälä.

Meille on useana vuotena, myös tänä vuonna myönnetty Bisnode Finland Oy:n korkein AAA-luottoluokitus, joka on osoitus toimintamme laadusta sekä luotettavuudesta toimittajana ja yhteistyökumppanina. Olemme myös Asiakastieto Oy:n luokituksessa Suomen Vahvimmat joka vuosi, jo vuodesta 2007.

Laaja valikoima tuotteita

Käytämme tuotteissamme pääsääntöisesti kotimaista lihaa, mutta myös tuontilihaa Eu:sta. Raaka-aineina on suurimmalta osin sianlihaa, mutta myös naudanlihaa, karitsanlihaa, kalkkunaa, broileria ym. riistaa kuten hirveä ja poroa.

KLJ:n Hirvi-Balkan on vuoden 2002 Suomen paras grillimakkara, minkä valitsi Akateeminen Kiuas Seura (AKS) Ry. Niin ikään AKS:n testaamista bratwursteista meidän aidolla saksalaisella reseptillä valmistettu Rost-Bratwurst on toistaiseksi kautta aikain Suomen paras bratwurst.

Tutustu tuotteisiimme

Mittavat investoinnit

Tammikuussa 2017 yhtiön omistuspohja muuttui. Martti ja Marja Puustinen jäivät täysipäiväisiksi eläkeläisiksi ja luopuivat yhtiön omistajuudesta. Yhtiön ainoana omistajana ja toimitusjohtajana jatkaa Sami Puustinen.

Yhtiössä toteutettiin vuosina 2016-2021 2,4 milj. euron kone – ja laiteinvestoinnit. Koneita mm. 3 kpl uusia savustus- ja keittokaappeja ja kylmäsavustuskaapisto. Iso lihamylly, makkararuisku ja 1000 kg:n sekoittaja pakaste kebabvartaitten valmistamiseen.

Pizzakinkkusuikaleiden pakkaamiseen tuli uusi automaattinen pakkauslinjasto vaakatoimintoineen ja metallinpaljastimineen sekä dynovuokien pakkaamiseen ja lavojen käsittelyyn automaatti robotti. (Robotin suunnitteli ja rakensi Ylämyllyläinen Kaptas Oy).