Muut tuotteet

Tehtaanmyymälämme valikoimassa on myös tuorelihojen, säilykkeiden ja makkaroiden lisäksi erilaisia pakastetuotteita ja eläinruokia. Monipuolinen sesonkivalikoimamme saattaa sisältää yllättäviäkin herkkuja kuten karhua, peuraa, ankkaa, hevosta sekä poroa. Vaikka valikoimaamme kuuluu lähes poikkeuksetta karitsan paisteja, karitsan ulko- ja sisäfileitä sekä kokonaista lammasta, sesonkiaikaan esimerkiksi pääsiäisen alla valikoimamme on entistä kattavampi. Varaudumme myös muihin juhlapyhiin ja sesonkeihin, esimerkiksi poron ulko- ja sisäfileiden myötä. Syksyllä ja alkutalvesta erilaiset hirven lihat ovat parhaimmillaan, mutta niitä on monesti saatavilla myös ympäri vuoden.

Lisäksi teemme myös rahtityönä erilaisia palvia, säilykkeitä ja makkaroita – näitä tehdään myös asiakkaan reseptien mukaan.

Muut tuotteet – sesongit ja rahtityöt – Karelian Lihajaloste

Maalaishyytelö

Sianlihasta (50%) valmistettu, herkullinen ja perinteinen maalaishyytelö on juhlapöydän vanha suosikki! Maalaishyytelö on miedosti maustettu, hyydytetty lihajaloste, joka on gluteeniton sekä laktoositon. Se ei myöskään sisällä kananmunaa, joten se soveltuu moneen erilaiseen ruokavalioon. Maalaishyytelöä on perinteisesti käytetty ihan sellaisenaan erityisesti alkuruokien pöydässä, mutta se on herkullista myös leivän päällä, tai jopa maalaishyytelökeitossa!

Kylmäsavuhevonen

Tehtaassamme pitkään kypsytetty, ylikypsä ja omassa savustamossamme savustettu kylmäsavu heppa on voimakasmakuinen ja tiivis leikkele, joka sisältää erittäin vähän rasvaa. Kylmäsavuhevonen soveltuu erinomaisesti aamiaispöytään niin kotona kuin esimerkiksi hotellissakin, erityisesti jos painotetaan lähellä tuotettua ruokaa ja pyritään minimoimaan ruokahävikkiä. Kokeile kylmäsavuhevosta Sorsan karjalanpiirakoiden päällä!

Lammas on erityisesti pääsiäisen herkku

Pääsiäisen perinteinen liharuoka koostuu lampaasta. Vaikka tehtaanmyymälässämme karitsaa ja lammasta on saatavina eri muodoissaan lähestulkoon läpi vuoden, pääsiäisen aikaan valikoimamme on vielä normaalia laajempi. Erilaiset karitsan leikkeet, paistit ja fileet saa sekä maustamattomana että kevyesti karitsan makua korostavasti marinoituna. Tutustu karitsan tuorelihoihin täältä!

Grillisesonki

Grillimakkaroiden ja grillilihojen sesonki alkaa monesti jo huhtikuusta, mutta toden teolla grillit lämpeävät toukokuusta aina syyskuulle asti. KLJ:n grillaustuotteiden valikoimassa on erilaiset tuorelihat, ribsit, pihvit ja kyljet, unohtamatta tietenkään monipuolista grillimakkaroiden valikoimaa. Katso grillituotteet täältä!

Joulukinkut

Kinkkua ei tarvitse joulupöydässä erikseen esitellä! Joulun alla varaudumme niin, että tehtaanmyymälästämme ei kinkut lopu. Kinkkuvalikoimassamme on aina myös tuorekinkkuja, joiden valmistaminen on perinteistä pakastekinkkua nopeampaa ja lopputulos on mahdottoman mehevä ja herkullinen. Kotimainen joulukinkku on valmiiksi harmaasuolattua sianlihaa.